Nieuw-Apostolische Kerk lid Raad van Kerken

Nieuw-apostolische kerk in Zwolle. beeld Reliwiki

De Nieuw-Apostolische Kerk in Nederland heeft zich als lid aangesloten bij de landelijke Raad van Kerken. Het is het zeventiende kerkgenootschap dat zich als lid bij de kerkelijke koepelorganisatie voegt.

Dat maakte Klaas van der Kamp, algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland, dinsdag bekend.

De Nieuw-Apostolische Kerk heeft ruim 10.000 leden. Naast de gemeenten in Nederland (63) is zij verantwoordelijk voor gemeenten in Vlaanderen (2), Suriname (9), de Nederlandse Antillen (3) en Malta (1). Wereldwijd kent de kerk circa 9 miljoen leden op alle continenten.

De kerk besteedt veel aandacht aan zending en aan de verwachting van de wederkomst van Christus. Vanaf de eeuwwisseling stelde ze zich steeds verder open voor oecumenische samenwerking. „Onze gemeenten nemen naar de andere kerken en de samenleving steeds meer hun verantwoordelijkheid”, aldus bestuurslid Peter Klene van de Nieuw-Apostolische Kerk.

De Raad van Kerken heeft unaniem ingestemd met de aanvraag voor een lidmaatschap. „Het is verheugend als steeds meer kerken willen meedoen met het oecumenische streven naar meer eenheid. En het is van groot belang dat wij als kerken een gezamenlijke bijdrage willen leveren aan een rechtvaardige samenleving”, zegt drs. Dirk Gudde, voorzitter van de Raad, in een reactie op het besluit.

De laatste uitbreiding van de Raad van Kerken vond plaats in 2013, toen de Orthodoxe Kerk in Nederland officieel toetrad als lid. In totaal zijn ruim zes miljoen christenen in de Raad vertegenwoordigd. De Raad is voor overheid en media een aanspreekpunt van de kerken.