Missie Centrum Almere geopend

Het nieuwe kerkgebouw van christelijke gemeente De Wegwijzer is zaterdag op feestelijke wijze geopend. Het Missie Centrum is multifunctioneel en kostte zo’n 2,3 miljoen euro.  beeld RD, Anton Dommerholt
3

Aan de Evenaar in Almere-Buiten is zaterdag het Missie Centrum van christelijke gemeente De Wegwijzer geopend.

De opening werd verricht door CU-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Segers, D66-wethouder R. Peeters en voorganger André Meulmeester. ’s Middags was er open huis en voor de kinderen een openingsfeest op het plein van de naastgelegen basisschool De Dukdalf. Gisteren werd er de eerste dienst gehouden.

Het Missie Centrum is een multifunctioneel kerkgebouw met daarin een auditorium, boekhandel met DHL-punt, lunchroom, een balie waar inwoners terechtkunnen met hulpvragen en een stiltecentrum. Verder bevinden zich er een kind- en een jongerencentrum, een studio, diverse onderwijs­lokalen en een aantal kantoren.

Huurders daarvan zijn onder meer verslavingszorg Terwille en 222 Ministries, een organisatie die christelijke radioprogramma’s voor Iraniërs maakt.

Voorganger André Meulmeester: „Vanuit dit gebouw willen we onze missie voor deze stad verder vormgeven. We willen een plek van ontmoeting zijn waar iedere Almeerder welkom is.”

Het gebouw kostte 2,3 miljoen euro. Een deel van dit bedrag is afkomstig van donaties van gemeenteleden en de achterban van De Wegwijzer. Een ander deel is geleend van de bank. De Wegwijzer hoopt op inkomsten door verhuur van het auditorium, de onderwijsruimtes en de kantoren. Die ruimtes kunnen worden verhuurd voor symposia, concerten en conferenties „die passend zijn bij de missie van de gemeente”, aldus Meulmeester.

---

Lees ook in Digibron

Wijkpastor in Almere bevestigd (Reformatorisch Dagblad, 22-02-2016)

Missiecentrum Almere (Reformatorisch Dagblad, 05-08-2015)

Binnen tien minuten toegang tot Evangelie : Wegwijzer wil alle inwoners Almere bereiken (Reformatorisch Dagblad, 05-12-2009)

Preken in de bouwput (Reformatorisch Dagblad, 23-03-2006)

Meulmeester in Almere bevestigd (Reformatorisch Dagblad, 02-12-2002)

De Wegwijzer in Almere zelfstandig (Reformatorisch Dagblad, 31-10-2002)

Almere krijgt christelijke boekhandel (Reformatorisch Dagblad, 02-12-1994)