Máxima bij opening museum Ons’ Lieve Heer op Solder

Archieffoto van het interieur van museum Ons' Lieve Heer op Solder in Amsterdam. Op 22 september wordt het museum heropend. Beeld ANP ANP

Koningin Máxima woont dinsdagmiddag 22 september in Amsterdam de opening bij van het vernieuwde Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Het museum heeft een nieuw entreegebouw en de restauratie en herinrichting van het 17e-eeuwse huis met de verborgen zolderkerk zijn afgerond.

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, opgericht in 1888, is een 17e-eeuws grachtenhuis waarin een woonhuis en een complete kerk zijn ondergebracht. Deze verborgen kerk ‘op zolder’ ontstond in de tijd na de Reformatie, toen rooms-katholieken geen openbare kerkdiensten mochten houden. Het huis is teruggebracht tot zijn kern: een 17e-eeuws huis waar mensen woonden, werkten en hun geloof beleden.

Het nieuwe pand en het historische huis zijn via een ondergrondse passage met elkaar verbonden. De nieuwbouw heeft een museumwinkel, een café en een educatieve ruimte voor onderwijsprogramma’s over thema’s als religieuze diversiteit en tolerantie.


Lees ook:

Mooie vondsten in beerput A’dam

Uitbreiding Ons’ Lieve Heer op Solder