Imam Karrat preekt in Rotterdamse Laurenskerk

Interieur van de Grote of St. Laurenskerk in Rotterdam. beeld Sjaak Verboom

Imam Azzedine Karrat van de Rotterdamse Essalammoskee verzorgt op zondag 11 september (9/11) een preek in de Grote of St. Laurenskerk in Rotterdam. Het betreft de eerste preek in het kader van het project ”Preken voor andermans Parochie” van de organisatie Lokaal.

Dat meldt Lokaal op haar website.

Onder de noemer ”Preken voor andermans Parochie” organiseert Lokaal interreligieuze ontmoetingen, „waarbij voorgangers in elkaars parochie spreken om de interreligieuze dialoog op gang te brengen. De titel van het project verwijst met een knipoog naar een oude Nederlandse zegswijze ”preken voor eigen parochie”. Iemand die preekt voor eigen parochie richt zich alleen tot gelijkgestemde zielen, maar in ”Preken voor andermans Parochie” staat juist de ontmoeting met de ander centraal”, aldus de organisatie.

De Laurenskerk is in de achterliggende jaren in toenemende mate een „multifunctionele ruimte geworden waar plaats is voor concerten, symposia, feesten, bedrijfspresentaties, beurzen en natuurlijk is er in deze Rotterdamse erfgoedlocatie een plek voor de permanente tentoonstelling en kerkdiensten”, zo vermeldt de kerk op haar website. De kerkdiensten vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de hervormde gemeente Rotterdam-Centrum.

Stichting Lokaal Rotterdam is een initiatief van de politieke partijen in Rotterdam. De stichting is in 1994 opgericht met als doelstelling „de afstand tussen Rotterdammers en de gemeentepolitiek te verkleinen en de relatie tussen de inwoners van Rotterdam en hun stadsbestuur te verbeteren.”

---

Lees ook in Digibron:

Echt een huis des Heeren – reportage vanuit de Laurenskerk in Reformatorisch Dagblad (18 december 2014)

Mohammed aan de Maas – interview met imam Karrat in Reformatorisch Dagblad (18 december 2014)

De hamvraag ligt er weer: was dit de islam? – Reformatorisch Dagblad (18 november 2015)