Evangelisch maandblad Uitdaging stopt

Leo Habets. beeld Uitdaging

Het evangelische maandblad Uitdaging houdt vanwege financiële problemen op te bestaan. Dat maakte Leo Habets, medeoprichter van het blad, maandag bekend.

Uitdaging ging in 1970 van start als nieuwsbulletin van de Nederlandse tak van Campus Crusade for Christ, later de stichting Agapè. Habets en journalist Johan Bos maakten er in 1980 een maandkrant van. In bijna veertig jaar tijd verschenen in totaal 423 edities.

Habets maakte maandag op de website van Uitdaging bekend dat hij aan ongeneeslijke darmkanker lijdt. „Ik zie helaas geen andere weg meer dan officieel de stekker uit Uitdaging te trekken”, schrijft hij.

Het maandblad verkeert al enige jaren in financieel zwaar weer. Uitgeverij Inspire Media maakte in 2015 bekend te stoppen met de uitgave, waarna de rechten weer bij Habets kwamen te liggen. Hij gaf Uitdaging een doorstart, maar vanwege zijn ziekte en gebrek aan inkomsten kan het blad niet langer voortbestaan.

Uitdaging heeft volgens Habets een „belangrijke, informatieve en opbouwende rol gespeeld in evangelisch Nederland.” Hij vraagt om donaties, „zodat wij het traject Uitdaging op een waardige manier kunnen afsluiten.”