De Waarheidsvriend komt met themanummer kerk in Rotterdam

Rotterdam is een stad met een bewogen geschiedenis. Ze is wat de twintigste eeuw betreft getekend door het bombardement in 1940 en mag zich nu beroemen op moderne architectuur die internationale faam geniet, zoals de Erasmusbrug (foto) en de kubuswoningen. Niet alleen qua gebouwen is Rotterdam ingrijpend veranderd, ook wat betreft haar inwoners heeft ze een gedaanteverwisseling ondergaan. Hoe is het gesteld met de kerken in Rotterdam? Hoe hebben zij gereageerd op alle ontwikkelingen, welke initiatieven hebben ze genomen, hoe zijn ze zelf veranderd? Daarover gaat donderdag een themanummer van De Waarheidsvriend over de kerk in Rotterdam. beeld ANP, Bart Maat

De Waarheidsvriend, het orgaan van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk, brengt donderdag een themanummer uit over de kerk in Rotterdam.

Hoe is het gesteld met de kerken in Rotterdam? Op die vraag wil het themanummer een antwoord geven. De redactie van De Waarheidsvriend sprak onder anderen met vader Gerard en zoon Martin Schaap, beiden oud-ouderling in de Maranathakerk, met ds. Niels de Jong van de jonge gemeente Noorderlicht en met de echtgenote van minister Hugo de Jonge, oud-wethouder van Rotterdam. Het nummer wil „inzicht geven in het leven als gemeente in de grote stad, waarbij we hopen dat gemeenten zich bemoedigd weten door hoe God aan het werk is.”