Consument

Recept: simpel roerei met ui en tomaat

Zo. De ontbijttafel is schoongeveegd, de laptop opengeklapt. Tijd om aan het werk te gaan. Niet al te grote schrijfklussen gebeuren hier op thuiswerkdagen gewoon in de woonkamer. Ook al hebben we een bureau beschikbaar in een aparte ruimte – aan de eettafel zit het gewoon fijn en de omgeving is gezelliger. En, ook niet onbelangrijk, het is er net wat warmer.

marielle@rd.nl
10 October 2022 14:14
beeld RD
beeld RD

Maar dan nog, altijd komt er een moment dat de kou toeslaat. De verwarming hebben we al jaren overdag niet hoger dan een graad of 18. Prima als je een beetje in beweging blijft, maar als je lang op één plek zit is het minder comfortabel. Een vest hoort hier dus bij de standaarduitrusting in het stookseizoen. En dikke sokken. Achter de laptop komt daar soms nog een dekentje bij, of een warmwaterkruik. Plus thee, mokken vol thee. Want van binnenuit verwarmen, dat helpt (wetenschappelijk is er vast iets op af te dingen, maar ach).

Als het na al die bekers thee dan tijd is om te lunchen, gaat iets warms er ook wel in. Voor wie méér wil dan een spiegelei, maar ook binnen tien minuten klaar wil zijn, is dit simpele eigerecht met ui en tomaat een idee. Het is een recept uit familiekring: mijn vader maakte iets dergelijks af en toe voor bij de boterham. Een naam kreeg het gerecht nooit, maar het is natuurlijk roerei. Hoewel in deze variant geen melk, room of boter gaat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer