Cultuur & boeken

Lichtbaken van hoop tegen al het grote onrecht

Cathy Gohlke gelooft in de kracht van verhalen. Als schrijver kun je met je verhaal opstaan tegen onrecht, mishandeling en verkrachting. En dat niet alleen, je kunt mensen bewust maken van de ketenen waarin ze vastzitten en van de vrijheid die er is in Christus.

Anne-Minke Hakvoort
27 January 2022 12:53
beeld RD
beeld RD

Haar nieuwe roman ”Nachtvogel” is een fascinerend voorbeeld van alles waar de schrijfster voor staat. De liefde voor God, de kracht van vergeving en gelijkheid voor iedereen zijn de thema’s die in het verhaal verwerkt zijn. Lilliane verlaat haar gewelddadige man, om op het grote landgoed van haar tante een bibliotheek te openen die voor iedereen toegankelijk is, ongeacht huidskleur. Het is 1941 en de Ku Klux Klan is nog altijd fanatiek gekant tegen elke vorm van gelijkheid. Lillianes man achtervolgt haar, en al haar foute denkbeelden over zichzelf en over God dreigen haar te overweldigen. De liefde van de mensen uit haar gemeenschap, en de liefde van God door hen heen weten haar ervan te overtuigen dat er bij God herstel en vergeving is.

”Nachtvogel” is een heerlijke dikke pil die geen moment verveelt. De roman kent levendige dialogen en sympathieke hoofdpersonen. Vooral de kleine Celia met haar grote hart voor haar medemens zal de lezer om haar vinger winden. De hoofdstukken worden afwisselend verteld vanuit Celia en Lilliane en vullen elkaar goed aan. De sfeer van het landhuis, het stadje No Creek en het dagelijks leven tijdens de oorlogsdreiging weet de schrijfster goed met woorden te vangen. ”Nachtvogel” is een lichtbaken van hoop tegen al het grote onrecht in de wereld.

Boekgegevens

Nachtvogel, Cathy Gohlke; uitg. Den Hertog; 448 blz.; 
€ 24,90

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer