Binnenland
LHV: geen landelijke afspraken over hulp huisarts bij boosterprik

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) doet een oproep aan de aangesloten huisartsen om te helpen bij de boostervaccinatie tegen het coronavirus, als zij daartoe in staat zijn. Maar die hulp is vrijwillig, er komen geen landelijke afspraken over de hulp, laat de organisatie weten.

ANP

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge wil het tempo van de boosterprikken opvoeren. De huisartsen zouden daar ook bij moeten helpen. Volgens de LHV hebben huisartsen in veel regio’s helemaal geen ruimte om bij te springen „omdat het daar al moeilijk is om de reguliere huisartsenzorg in de lucht te houden”.

Huisartsen zouden onder meer kunnen helpen bij het vaccineren van mensen die zelfstandig wonen maar niet mobiel zijn en dus niet naar een vaccinatielocatie kunnen gaan. Ook bewoners van kleine instellingen zouden een prik van de huisarts kunnen krijgen.

De LHV wil dat huisartsen die wel bijspringen hulp krijgen op andere gebieden. Zo zouden de GGD’en ervoor moeten zorgen dat de huisartsen vaccins geleverd krijgen. Ook zouden de regionale gezondheidsdiensten de administratie van de prikken moeten doen, zodat de tijd van huisartsen „efficiënt wordt benut en ze voldoende tijd blijven houden voor hun eigen patiëntenzorg”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer