Personeel Miss Etam naar rechter om ‘afbraak’ te voorkomen
Vakbond AVV en de ondernemingsraad van Miss Etam stappen naar de rechter om te zorgen dat de winkelketen niet „verder wordt afgebroken”. Volgens vakbondsbestuurder Martin Pikaart zijn sinds de overname onder meer winkels gesloten, webshops uit de lucht gehaald, merken doorverkocht en moesten medewerkers in actie komen om salaris te krijgen.
Naar verwachting wordt de zaak donderdag 22 oktober met spoed behandeld bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam. Ook stappen AVV en de ondernemingsraad van Miss Etam naar de rechter-commissaris om stukken over de verkoop boven tafel te krijgen. Die stukken zijn nu geheim en liggen bij de curator. Daaruit moet blijken of de plannen van de koper, ‘bedrijvendokter’ Martijn Rozenboom, wel serieus waren.
Volgens Pikaart stapelen de problemen bij Miss Etam zich op sinds Rozenboom eind augustus Miss Etam, Claudia Sträter, Expresso en Steps overnam van de Nederlandse tak van FNG, waarvan het management onder de naam Nxt Fashion doorging. „Het lukt ons niet om in gesprek te komen met Rozenboom of een lid van de directie”, zegt Pikaart.
Rozenboom koopt vaker bedrijven op, om ze daarna door te verkopen. Miss Etam is met een kleine honderd winkels en 600 medewerkers de grootste winkelformule. Zo’n dertig filialen zouden nu zijn gesloten. Claudia Sträter en Expresso zijn alweer doorverkocht aan de Van Uffelen Groep.
Nxt Fashion was niet bereikbaar voor commentaar.