Teruglopende medicijnverkopen zetten druk op resultaat Bayer
Chemiebedrijf Bayer heeft tijdens de corona-uitbraak last gehad van het grotendeels wegvallen van de niet-coronagerelateerde geneeskunde. Daardoor verkocht het bedrijf minder medicijnen. Tegelijkertijd legden consumenten een voorraadje aan van medicijnen waar geen recept voor nodig is zoals pijnstillers, maar dat effect hield niet het hele tweede kwartaal aan. Mede daardoor moest Bayer zijn verwachtingen verlagen.
De tak die zich bezighield met gewassen en landbouwchemicaliën liet wel groei zien. Bovendien plukt het Duitse bedrijf daar nog de vruchten van kostenvoordelen door de overname van het Amerikaanse Monsanto.
In het tweede kwartaal daalde de omzet met 2,5 procent tot 10,1 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg door kostenbesparingen met 5,6 procent tot 2,9 miljard euro. Voor heel dit jaar rekent Bayer nu op een omzet van tussen de 43 miljard en 44 miljard euro, waar het eerder op 44 miljard tot 45 miljard euro rekende. Het bedrijfsresultaat zou uitkomen rond 12,1 miljard euro. Eerder voorzag Bayer nog dat die winst tussen de 12,3 miljard en 12,6 miljard euro uit zou komen.