Economie

Nog geen einde aan recordreeks Wall Street

De aandelenbeurzen in New York hebben vrijdag opnieuw records gebroken. Beleggers richtten hun blik op vervolgonderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten en letten ook op de ontwikkelingen rond de afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump.

ANP
20 December 2019 22:24Gewijzigd op 16 November 2020 17:48

Trump zei een goed telefoongesprek te hebben gevoerd met zijn Chinese collega Xi Jinping. Een formele ondertekening van de ‘fase 1-overeenkomst’ tussen China en de VS wordt volgens Trump gepland. Eerder zei minister van Financiën Steven Mnuchin al dat die ondertekening in januari plaatsvindt.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 28.455,09 punten. De bredere S&P 500-index steeg 0,5 procent tot 3221,22 punten en schermenbeurs Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 8924,96 punten. Voor de drie belangrijke beursgraadmeters waren dat opnieuw recordstanden.

Bij de bedrijven kon Apple op belangstelling rekenen. Het technologieconcern wil naar verluidt iPhones, iPads en andere apparaten rechtstreeks via speciale satellieten met internet verbinden. Apple werd 0,2 procent lager gezet.

Een ander technologiebedrijf, BlackBerry, opende de boeken en rapporteerde over het voorbije kwartaal een 18 procent hogere omzet dan een jaar eerder. Wel was er een verlies voor de Canadese onderneming met een notering in New York. BlackBerry steeg ruim 12 procent. Sportmerk Nike meldde een hogere kwartaalomzet en -winst. Ook de brutowinstmarge ging omhoog, maar hier hadden kenners in doorsnee een sterkere verbetering verwacht. Nike daalde 1,2 procent.

Boeing (min 1,7 procent) stond opnieuw in de belangstelling na een mislukte lancering van een ruimtevaartuig. Rond de aan de grond gehouden Boeing 737 MAX maakte luchtvaartmaatschappij United Airlines (plus 0,1 procent) bekend tot juni niet meer op de Boeing 737 MAX te rekenen. Toeleveranciers General Electric (GE) en Spirit Aerosystems worden ook geraakt door het stopzetten van de productie van dat toestel en verloren tot 1 procent.

De euro was 1,1075 dollar waard, tegen 1,1074 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent minder op 60,33 dollar. De prijs van Brentolie daalde 0,8 procent tot 66,04 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer