Economie

Versatel wil flink doorgroeien

Versatel denkt de komende jaren flink te kunnen doorgroeien. Het kabel– en telecombedrijf denkt over zeven tot tien jaar in Nederland een marktaandeel van 10 procent te hebben. Dat is nu 2 procent. Voor Duitsland geldt nagenoeg hetzelfde verhaal. De financiële middelen zijn voldoende aanwezig. Er is een „oorlogskas" van 50 tot 75 miljoen euro, aldus financieel topman M. Lazar woensdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

ANP
4 August 2004 13:31Gewijzigd op 14 November 2020 01:29
AMSTERDAM - Bestuursvoorzitter van Versatel, Raj Raithatha (L), en financieel directeur Mark Lazar geven woensdagochtend een toelichting op de resultaten van het tweede kwartaal 2004. De kabel- en telecomonderneming heeft n het tweede kwartaal van 2004 ee
AMSTERDAM - Bestuursvoorzitter van Versatel, Raj Raithatha (L), en financieel directeur Mark Lazar geven woensdagochtend een toelichting op de resultaten van het tweede kwartaal 2004. De kabel- en telecomonderneming heeft n het tweede kwartaal van 2004 ee

Versatel boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 144 miljoen euro. Dat is 20 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en 6 procent meer dan in het voorgaande kwartaal. Het nettoverlies liep opnieuw terug van 11,5 miljoen vorig jaar naar 4,1 miljoen over de afgelopen drie maanden.

In het eerste kwartaal bedroeg het verlies 7,3 miljoen euro. Sinds de oprichting van het kabel– en telecombedrijf in 1995 is er slechts eenmaal een nettowinst geboekt. Versatel herhaalde de eerder uitgesproken verwachting over heel 2004. Het bedrijf rekent op een omzet tussen 570 miljoen en 590 miljoen euro. Vorig jaar was het 462 miljoen euro. Het operationele resultaat gaat volgens Versatel uitkomen tussen 110 miljoen en 120 miljoen euro. In 2003 was er een verlies van 44,7 miljoen euro.Wanneer het bedrijf met een nettowinst komt, blijft onduidelijk. In mei zei Lazar cryptisch: „Normaal gesproken maakt een bedrijf een nettowinst, als er enkele kwartalen achter elkaar een positieve kasstroom is. Versatel heeft momenteel een positieve kasstroom.” Daar liet hij het ook woensdag bij.

Op de verhalen in de markt dat deze aan de vooravond staat van een grote concentratiebeweging, wilde topman Raj Raithatha woensdag niet ingaan. „We moeten gewoon deze tent runnen.”

Over het eerste halfjaar komt Versatel op een omzet van 280 miljoen euro. Dat was in dezelfde periode van 2003 207 miljoen euro. Het nettoverlies liep in de eerste zes maanden op van 10,5 miljoen naar 11,4 miljoen euro.De omzet steeg in het tweede kwartaal vooral door de groei van het aantal breedbandklanten in Nederland, Duitsland en België. In Nederland groeide de omzet met 12,3 miljoen euro naar 66,3 miljoen. In Duitsland ging hij van 53,7 miljoen naar 62,9 miljoen en in België bedroegen de inkomsten 14,8 miljoen (vorig jaar 12,4 miljoen).

Versatel zet zijn kaarten nu vooral in op Duitsland en Nederland. „We investeren daar, waar het geld het meeste opbrengt”, aldus Lazar. Recentelijk maakte het Nederlandse concern de overname bekend van het Berlijnse Berlikom. Omdat er sprake is van een aandelenruil doet deze acquisitie geen aanslag op de kasmiddelen. Versatel verwacht dat Berlikom al dit jaar de cijfers positief kan beïnvloeden. Berlikom heeft een jaaromzet van 50 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 7 miljoen euro.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer