Economie

BAM verder omlaag op Damrak

De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen stonden in de plus na het herstel op de Aziatische markten. Op het Damrak bleef BAM onder druk staan, na de koersval een dag eerder. Beleggers zijn verder vooral in afwachting van de ontwikkelingen rond de belastinghervormingen in de Verenigde Staten.

ANP
7 December 2017 09:15Gewijzigd op 16 November 2020 12:09

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 543,84 punten. De MidKap bleef onveranderd op 817,59 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,3 procent.

In de MidKap was BAM opnieuw de grootste daler met een min van ruim 2 procent. De bouwer verloor woensdag al dik 21 procent na een flinke tegenvaller bij de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden. Ook bouwer VolkerWessels (min 1,1 procent), die betrokken is bij het zeesluisproject, zakte verder weg.

Maritiem dienstverlener SBM Offshore was een van de sterkste stijger in de AEX met een winst van 1 procent, na een nieuwe order van het Noorse olieconcern Statoil. Biotechnoloog Galapagos was de grootste daler met een min van 0,6 procent.

Wolters Kluwer won 0,5 procent. JPMorgan schroefde zijn aanbeveling voor de informatieleverancier op. Unilever klom 0,1 procent. Het levensmiddelenconcern kreeg een boete van ruim 60 miljoen euro voor misbruik van zijn machtspositie op de Italiaanse ijsmarkt.

In Londen steeg Ladbrokes Coral 26 procent. De Britse bookmaker GVC Holdings (plus 6,3 procent), eigenaar van merken als Partypoker en Sportingbet, is in gesprek met zijn branchegenoot over een mogelijke overname. GVC is bereid tot 3,9 miljard pond (4,4 miljard euro) op tafel te leggen voor Ladbrokes.

In Frankfurt zakte Steinhoff verder weg met een min van ruim 20 procent. Het winkelconcern zag een dag eerder al ruim 63 procent aan beurswaarde verdampen vanwege een boekhoudschandaal en het vertrek van zijn topman.

De euro was 1,1792 dollar waard, tegen 1,1788 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,3 procent tot 56,10 dollar en Brentolie werd 0,4 procent duurder op 61,47 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer