Economie

Twitter in de schijnwerpers op Wall Street

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn donderdag overwegend licht hoger de handel uitgegaan. Beleggers verwerkten een stroom aan resultaten van toonaangevende bedrijven, met Twitter als stralend middelpunt. Ook het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) trok de aandacht.

ANP
26 October 2017 22:24Gewijzigd op 16 November 2020 11:48

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen eindigde 0,3 procent hoger op 23.400,86 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2560,40 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daarentegen sloot 0,1 procent lager op 6556,77 punten.

Sportkledingmaker Nike was de sterkste stijger in de Dow met een winst van 3,4 procent. Onderaan bij de hoofdfondsen stond industrieconcern 3M met een verlies van 2 procent.

Twitter maakte een koerssprong van dik 18 procent. Het technologiebedrijf is er afgelopen kwartaal in geslaagd meer gebruikers aan zich te binden. Daarnaast viel de omzet hoger uit dan geraamd. Ook de vooruitzichten voor het vierde kwartaal stemt investeerders tevreden.

Ford profiteerde in het derde kwartaal van een gestegen vraag naar pick-uptrucks en lagere kosten. De resultaten verrasten in positieve zin. Het aandeel steeg 1,9 procent. Pakketbezorger UPS kon dankzij sterkere internetverkopen de omzet opvoeren, al bleef de winst steken rond het niveau van een jaar eerder. UPS won 0,7 procent.

Ook de luchtvaartreuzen American Airlines (min 4,7 procent) en Southwest Airlines (min 3,6 procent) openden de boeken over een kwartaal waarin natuurgeweld zijn sporen naliet in de resultaten. Beide bedrijven waren veel geld kwijt door annuleringen als gevolg van orkanen. Wel konden zij profiteren van gemiddeld hogere ticketprijzen.

Olieconcern ConocoPhillips kon in het derde kwartaal weer zwarte cijfers te schrijven dankzij stijgende prijzen voor olie en gas. Dat leverde 3 procent koerswinst op. De resultaten van chocoladefabrikant Hershey voldeden aan de verwachtingen, maar het aandeel zakte toch ruim 5 procent.

De euro verloor verder terrein en was 1,1650 dollar waard, tegen 1,1700 dollar bij het slot van de Europese beurshandel. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 52,66 dollar. Brentolie werd 1,6 procent duurder en kostte 59,38 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer