Eierrestaurant Ommeleg zit nog elke dag vol
Bij restaurant Ommeleg in Amsterdam is het woensdag ‘business as usual’. „Ja hoor. We zitten gewoon vol”, zegt een medewerker van de eetgelegenheid in de Amsterdamse Pijp.
Ommeleg is de eerste en voor zover bekend enige omeletterie van Nederland. De menukaart omvat vrijwel uitsluitend eiergerechten. Van een omelette met feta, uien en bacon tot sandwiches met roerei of een ‘breggfast’.
En dat terwijl Nederland getroffen is door een voedselschandaal rond eieren waarin het giftige chemische bestrijdingsmiddel friponil is ontdekt. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseerde dinsdagavond nog voorlopig terughoudend te zijn bij het eten van eieren.
Bij Ommeleg is weinig te merken van de heisa. Rond lunchtijd is in het restaurant geen tafeltje meer vrij. Vooral toeristen weten de zaak te vinden, maar ook buurtgenoten eten er. „We hebben een vaste eierboer die ons levert. Hij heeft de juiste codes op zijn product. Onze omeletten zijn veilig en nog steeds lekker”, zegt de medewerker geruststellend.