„Groente op de werkvloer gaat er wel in”
Medewekers die tijdens vergaderingen actief snackgroenten als tomaatjes, komkommer of paprika krijgen aangeboden, eten tot wel een derde meer van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram. Zelfs als er koek op tafel staat, kiest de meerderheid toch voor de groenten.
Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research, dat vanmiddag werd gepresenteerd tijdens een bijeenkomst over groente en fruit in Wageningen.
De in totaal 2746 medewekers die aan de studie meededen, konden de vergadergroenten uit een grote viervaksdoos pakken, of ze kregen een eigen gevulde beker. Een aantal deelnemers kreeg de groenten gepresenteerd met een schaal koekjes ernaast. De snackgroenten vonden zowel ’s morgens als ’s middags aftrek. En ook al stonden er koekjes op tafel, de medewerkers bleven evenveel groenten eten. De individuele benadering met een eigen beker bleek de meest efficiënte benadering.