Kleine winst voor beurs Amsterdam
AMSTERDAM (ANP). De aandelenbeurs in Amsterdam stond dinsdag op een kleine winst. Beleggers waren wat terughoudend na de duikeling op de Chinese aandelenmarkt en kijken vooral naar de Federal Reserve (Fed) die mogelijk in september de rente gaat verhogen.
„De Europese beurzen kwakkelen enigszins rond de openingsstand vandaag. De nieuwe neergang van de Chinese beurs lijkt voorlopig te worden genegeerd”, zei handelaar Cees Smit van Today’s Beheer.
De AEX-index op Beursplein 5 noteerde aan het einde van de ochtendhandel 0,2 procent hoger op 475,12 punten. De MidKap daalde 0,2 procent naar 683,71 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stonden tot 0,5 procent in de min.
Koploper in de AEX was verzekeraar Aegon met een plus van 1,5 procent. Hekkensluiter was staalmaker ArcelorMittal met een verlies van 1,9 procent. Verzekeraar Delta Loyd koerste 0,2 procent in de min ondanks een adviesverhoging van Morgan Stanley.
In de MidKap stond technologiegroep TKH onderaan met een min van 5,8 procent na publicatie van de cijfers. Volgens Rabobank was de verwachting van TKH voor 2015 wat aan de voorzichtige kant. Sterkste stijger was biotechnologiebedrijf Galapagos met een plus van 7,5 procent.
Beleggers waren ook niet tevreden over de resultaten van AND en stuurden het aandeel 4,4 procent lager. De digitale kaartenmaker zag in de eerste zes maanden de winst en omzet afnemen.
De handel in het aandeel Imtech (plus 41,7 procent) werd dinsdag hervat. Maandagmiddag werd gemeld dat het onderdeel Traffic & Infra van Imtech zal worden overgenomen door investeringsmaatschappij Egeria. Het failliete Imtech maakt sinds dinsdag geen deel meer uit van de MidKap-index.
In Zürich klom Lindt & Sprüngli 2 procent. De Zwitserse chocolademaker zag de nettowinst in de eerste helft van het jaar stijgen en handhaafde zijn omzetdoelstelling voor het gehele boekjaar.
De euro noteerde 1,1065 dollar, tegen 1,1077 dollar bij het slot van de Europese handel maandag. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent naar 41,70 dollar. Brent kostte 0,3 procent minder op 48,61 dollar.