Zeeuws mosselseizoen definitief begonnen (fotoserie)

YERSEKE (ANP). Het nieuwe mosselseizoen is woensdag in Yerseke geopend. De nieuwe mosselen van Zeeuwse bodem hebben dit jaar een kleine schelp, maar zijn rijk gevuld. Dat meldde het Nederlands Mosselbureau woensdag.

Een Zeeuwse visser haalt de nieuwe oogst binnen op een perceel in de Oosterschelde, tijdens de officiele start van het mosselseizoen. Dit jaar zijn deze mosselen kleiner van schelp, maar mosselkenners zijn positief over de smaak en het gewicht. beeld ANP
Een Zeeuwse visser haalt de nieuwe oogst binnen op een perceel in de Oosterschelde, tijdens de officiele start van het mosselseizoen. Dit jaar zijn deze mosselen kleiner van schelp, maar mosselkenners zijn positief over de smaak en het gewicht. beeld ANP

De aanhoudende winterperiode van 2012 heeft mede invloed gehad op een tragere ontwikkeling van de mosselschelp. Een mossel doet er zo’n twee jaar over om rijp te worden. De grootte van de schelp doet niets af aan de kwaliteit. „De smaak van de mossel is voortreffelijk”, aldus Jos Steketee, namens de mosselkwekers.

Vanaf donderdag zijn de mosselen verkrijgbaar in supermarkten en restaurants. Sinds begin juni zijn Zeeuwse mosselen al te krijgen. Dat zijn echter zogeheten hangcultuurmosselen, die niet op de bodem worden gekweekt, maar in netten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuws in beeld

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer