Selectie uit dagboeken Daan van Driel gepubliceerd
Het leven van tekenaar Daan van Driel is wel getypeerd als „een worsteling tussen kerk en kunst”. Op 7 september wordt een selectie uit zijn dagboeken gepresenteerd in Amsterdam.
De gereformeerd-vrijgemaakte Van Driel (1909-1992), opgegroeid in Axel (Zeeuws-Vlaanderen) en later werkzaam in Amsterdam, hield vanaf zijn zestiende een dagboek bij. Hij schreef over alles wat hij meemaakte en wat hem raakte, tot tot kort voor zijn dood.
Zijn verzamelde dagboeken beslaan een periode van 67 jaar (1925-1992). Ze gaan over de worsteling om het dagelijkse bestaan, generatieconflicten, de oorlog, de kerkstrijd, ontwikkelingen in de kunst en tal van andere onderwerpen.
Een selectie uit de dagboeken verschijnt volgende maand bij uitgeverij Buijten en Schipperheijn onder de titel ”De tekenaar”. Wie meer wil lezen, kan een cd-rom aanschaffen waarop de volledige tekst van de dagboeken te raadplegen is.
Boek en cd-rom worden op 7 september om 3 uur gepresenteerd in de Amsterdamse Oosterparkkerk. Daar spreken niet alleen zoon Daan van Driel jr. en schoonzoon Daan van Alten, maar ook literatuurcriticus Hans Werkman.
Om lezers een eerste indruk te geven van de teksten is een website ontwikkeld, waar over elk jaar een dagboekfragmentje te lezen is.