Economie

„MSC-keurmerk voor duurzame vis rukt op”

Het aantal visserijen dat het duurzame MSC-label op haar producten mag zetten, zit flink in de lift. Dagblad Trouw meldt dat het er inmiddels tweehonderd zijn. 6 jaar geleden waren dat er nog maar tien.

Redactie digitale media
15 July 2013 06:52Gewijzigd op 15 November 2020 04:44

Voor honderd andere visserijen is het certificaat al binnen handbereik. Inmiddels wordt 8 procent van alle gegeten vis in de wereld duurzaam gevangen en beheerd. Na Duitsland eten Nederlanders het vaakst MSC-vis.

„Verbluffend”, noemt de Brit David Agnew de groei. Hij is wereldwijd verantwoordelijk voor het certificeringsprogramma. „De interesse bij bedrijven en overheden neemt hand over hand toe.” Agnew verwacht dat over 4 jaar 15 procent van de gegeten vis MSC-gelabeld is, bijna een verdubbeling ten opzichte van nu.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer