Economie

Weinig beweging op Wall Street

NEW YORK (ANP/RTR) – De effectenbeurzen in New York kwamen woensdag nauwelijks in beweging. Na 3 winstbeurten op rij, keken beleggers de kat uit de boom. De handelsvolumes lagen relatief laag, bij een gebrek aan richtinggevend nieuws.

8 August 2012 21:34Gewijzigd op 14 November 2020 22:33

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent (7,04 punten) hoger op 13.175,64 punten. De brede S&P 500 steeg eveneens 0,1 procent (0,87 punt) tot 1402,22 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent (4,61 punten) tot 3011,25 punten.

Beleggers wachten onder meer op een reeks aan Chinese macrocijfers, die donderdag naar buiten worden gebracht.

De rally van de afgelopen dagen werd aangezwengeld door hoop op actie van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Amerikaanse Federal Reserve. „We weten dat de ECB klaar is om te handelen, maar ze hebben eigenlijk nog niets gedaan, dus mensen wachten tot iemand iets doet”, zei een handelaar in New York woensdag.

De Britse centrale bank verlaagde woensdag zijn groeiverwachting voor de Britse economie, maar gaf geen indicatie dat het met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt. De Franse centrale bank verwacht in het derde kwartaal een krimp van 0,1 procent voor de Franse economie. Eerder voorspelde de centrale bank al een krimp van 0,1 procent in het tweede kwartaal.

Walt Disney noteerde 1,4 procent hoger. Het Amerikaanse entertainmentbedrijf heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een recordwinst geboekt. Walt Disney profiteerde met name van het succes van de kaskraker The Avengers.

Technologiebedrijf Hewlett-Packard klom 2,4 procent na een verhoging van de winstverwachting voor het fiscale derde kwartaal.

Kledingketen Ralph Lauren zakte 1,1 procent, nadat het waarschuwde voor een omzetdaling in het lopende kwartaal. Het concern heeft onder meer last van het sluiten van winkels in China.

Op macro-economisch terrein werd bekendgemaakt dat de arbeidsproductiviteit in het tweede kwartaal op jaarbasis met 1,6 procent is toegenomen. Economen rekenden in doorsnee op een toename van 1,3 procent. De arbeidskosten per eenheid product gingen in het afgelopen kwartaal met 1,7 procent omhoog. Hier werd gerekend op een toename van 0,6 procent.

De euro noteerde 1,2360 dollar, ten opzichte van 1,2365 dollar ten tijde van het slot van de Europese beurzen. De Amerikaanse olieprijs daalde 0,4 procent tot 93,34 dollar per vat. Na een stijging van de olieprijs vanwege lagere Amerikaanse olievoorraden, namen beleggers hun winsten. Brentolie bleef vlak op 111,96 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer