Schipholmedewerkster: Verkoopster

Met passie spreekt ze over haar pizza’s. En over de broodjes, sapjes en salades. Rianne Tieman (24), van La Place Express: „Alles bij ons is vers.”

16 July 2011 08:47Gewijzigd op 14 November 2020 15:50
Rianne Tieman. Foto RD, Anton Dommerholt
Rianne Tieman. Foto RD, Anton Dommerholt

Duizenden passagiers passeren dagelijks de luxebroodjescorner op Schiphol Plaza. Panini rivierkreeftjes 4,10 euro, Hot sandwich Mexicaanse kip 4,95 euro. Het moederbedrijf, HMS Host, heeft met zeventig verkooppunten pakweg 80 procent van de horeca op de luchthaven in handen.

Tieman geniet zichtbaar van haar werk. „Ik doe het met veel plezier. Alles wat we aanbieden is handgemaakt. Broodjes, sapjes, pizza, salade. Mensen willen graag vers, dus serveren wij vers. Ook de saus en pizza’s maken we zelf.” Dagelijks gaan er alleen al 500 broodjes over de toonbank.

Elke nacht staat de nachtploeg pizzadeeg te kneden, salades samen te stellen en fruit te persen. Tieman is overtuigd van haar product. „Wij bieden de lekkerste broodjes van Schiphol.” En Délifrance dan, om de hoek? Ze kijkt zuinig. „Onze zijn lekkerder, smakelijker.”

La Place Express is dag en nacht open. Vanaf 3.00 uur komt de bezoekersstroom op gang. Spitstijden liggen rond 9.00 uur, 14.00 uur en 17.00 uur. „Soms is het hard werken. Als ik van zes tot halftwee heb gewerkt, ben ik kapot.” Toch vindt ze het werk „niet echt zwaar.”

Als minpuntje noemt ze de krappe werkruimte en een tekort aan personeel. „De diepvries staat in de kelder. Als het druk is, blijf je op en weer lopen.” Vervelend vindt ze klanten die een slok te veel op hebben. „Als we zien dat iemand dronken of aangeschoten is, verkopen we niet meer. Onlangs bleef een vrouw maar om bier komen. De beveiliging heeft haar opgehaald.”

La Place is sinds november open. De helft van de klanten bestaat uit passagiers, de andere helft uit Schipholmedewerkers. Tieman verwacht dat het deze zomer storm gaat lopen. „Reizigers komen dan lekker een hapje doen.” De dynamiek van Schiphol blijft haar boeien. „Al die verschillende culturen op één punt fascineert me enorm.”

Dit is het derde deel in een serie over Schipholmedewerkers.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer