Economie

Nederlander zet vaker een visje op tafel

DEN HAAG – Nederlanders hebben het afgelopen jaar 4 procent meer vis, schaal- en schelp­dieren gegeten.

Redactie economie
26 November 2010 09:18Gewijzigd op 14 November 2020 12:40

Vooral het goede mosselseizoen zorgde voor meer omzet. Dit bleek gisteren uit cijfers van onderzoeksbureau GfK. Bijna 92 procent van alle huishoudens zet gemiddeld één keer per drie weken vis op tafel.

Vooral verse vis, mosselen, haring, kabeljauw, gerookte zalm en gerookte makreel zijn populair. Consumenten eten steeds vaker tonijn uit blik en haring uit glas, en minder vaak vis uit de diepvries.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer