Economie

RIVM: Goed bereide kip is veilig

BILTHOVEN (ANP) – Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ziet geen gevaar in het eten van kip, zolang het vlees op de juiste, hygiënische wijze wordt bereid. Dat liet het instituut maandag weten.

27 September 2010 17:26Gewijzigd op 14 November 2020 11:55

Afgelopen week ontstond onduidelijkheid over de veiligheid van kippenvlees nadat het RIVM een sterfgeval had gemeld als gevolg van een zogenoemde ESBL-vormende bacterie. Die bacterie, die resistent is tegen antibiotica, wordt veel gevonden in kippenvlees. Een onderzoeker van het RIVM stelde daarop dat het afgelopen moet zijn met de verkoop van kippenvlees dat besmet is met ESBL-vormende bacteriën.

Het instituut ontkrachtte die oproep maandag. „Het RIVM ziet geen aanleiding om het eten van kippenvlees te ontraden dan wel kip uit de handel te nemen. Als de geldende keukenhygiëne in acht wordt genomen kunnen vlees en eieren veilig gegeten worden”, stelde het instituut in een verklaring.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer