Opinie

Geen titel

YouTube en Kliksafe

23 February 2010 10:32Gewijzigd op 14 November 2020 09:56

Allereerst wil ik zeggen sterk voorstander van Kliksafe te zijn. Maar W. Büdgen van Media­wijzer (RD 15-2) en B. J. Peters van Kliksafe (RD 19-2) beweren dat YouTube niet onmisbaar is, „integendeel.” Ik denk dat beiden onderschatten hoeveel informatie er op YouTube staat die onmisbaar is, ook voor het bedrijfsleven. Veel kleine bedrijven hebben Kliksafe en lopen tegen dit probleem aan. Steeds meer bedrijven zetten hun promotie- en uitlegvideo’s op YouTube. De link staat dan op de bedrijfssite, maar het filmpje op YouTube. Een reden hiervan is dat de eigen bedrijfssite ontlast wordt en er een goedkoper webhostingabonnement genomen kan worden (minder opslagruimte en minder dataverkeer). Daarom zal dit steeds vaker gaan gebeuren.Er staan op YouTube video’s van allerlei producten (zoals machines, scheepsnavigatie­apparatuur en softwareprogramma’s), maar ook demonstratievideo’s over hoe een technicus een laptop, printer, zaagmachine of dieselmotor kan repareren, of hoe een naaister bepaalde naaitechnieken kan toepassen.

Kortom: ik spreek ten stelligste tegen dat YouTube wel gemist kan worden. Ik beaam echter dat de problematiek voor Kliksafe enorm groot is. Maar als het geen klanten wil verliezen, is grote spoed geboden voor een adequate oplossing. Het genoemde halfjaar is mijns inziens te lang.

R. A. Steenbergen
’s-Gravendeel

Onderscheiden

In de krant (RD 17-2) stond een verslag van een debat tussen ds. M. de Vries, vrijgemaakt gereformeerd predikant, en de islamitische arts dr. Yarun Bilgin over het godsbegrip bij christenen en moslims. In het algemeen kan ik van harte instemmen met het betoog van ds. De Vries. Echter, hij haalt in de loop van het debat soera 112 uit de Koran aan, waar staat dat Allah één is en niet heeft verwekt. Ds. De Vries voegt daaraan toe dat die soera voor een christen geen probleem is. Maar dan komt de vraag op wat we aan moeten met de uitspraak van de geloofsbelijdenis van Nicea, dat Christus is geboren uit de Vader voor alle eeuwen? Later spreekt de Vries trouwens ook over Christus als ”de Zoon”.

Het gesprek spitste zich vooral toe op de verhevenheid van God. De christen kent ook de nederigheid en de nabijheid Gods. Hij is immers ook met ons, door Immanuël en de Heilige Geest. Maar wordt in het artikel niet te veel de nadruk gelegd op de eenheid ten koste van de drieheid? Immers: niet de Vader is mens geworden en de Vader is ook te onderscheiden –hoewel nooit gescheiden– van de Heilige Geest. Intussen zijn we ons bewust dat we over een groot geheimenis spreken en dat we spaarzaam moeten zijn met allerlei theorieën omdat we, om het met Augustinus te zeggen, spreken om niet geheel te zwijgen.

Overigens kunnen we dankbaar zijn dat is opgekomen voor de noodzaak van Christus’ kruisdood. Zonder deze zoen- en kruisdood waren we immers voor eeuwig verloren. Dat veel moslims toch Christus mogen leren belijden als Gods eniggeboren Zoon en behouden mogen worden.

Dr. M. J. Arntzen
Bilthoven

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer