Economie

Patat minder ongezond door beter vet

Patat wordt minder ongezond. Producenten van vaste frituurvetten brengen het gehalte aan transvetzuren in vaste frituurvetten voor de horeca terug.

Redactie economie
18 November 2009 09:09Gewijzigd op 14 November 2020 09:10
”Minder ongezond" Foto ANP
”Minder ongezond" Foto ANP

Dat meldde het Productschap MVO (Margarine, Vetten en Oliën) dinsdag.Per 1 januari 2011 mag het gehalte niet meer zijn dan 10 procent en per 1 januari 2012 hoogstens 5 procent.

Transvetzuren verhogen het cholesterolgehalte in het lichaam en vergroten daarmee de kans op hart- en vaatziekten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer