Economie

Ivy ”meest bijzondere restaurant”

Het Rotterdamse restaurant Ivy is door eetgids SpecialBite uitgeroepen tot het meest bijzondere restaurant van Nederland. Tevens werd eigenaar en chef-kok Geurds Smaakmaker van het Jaar.

Redactie economie
3 November 2009 10:05Gewijzigd op 14 November 2020 09:03
ROTTERDAM – Het Rotterdamse restaurant Ivy is door eetgids SpecialBite uitgeroepen tot het meest bijzondere restaurant van Nederland. Tevens werd eigenaar en chef-kok Geurds Smaakmaker van het Jaar. - Foto ANP
ROTTERDAM – Het Rotterdamse restaurant Ivy is door eetgids SpecialBite uitgeroepen tot het meest bijzondere restaurant van Nederland. Tevens werd eigenaar en chef-kok Geurds Smaakmaker van het Jaar. - Foto ANP

Nieuwkomer valt binnen twee weken twee keer in de prijzenVorige week werd hij ook al door eetgids GaultMillau verkozen tot de Belofte van het Jaar.

„Als geen ander verlegt Geurds elke grens die een restaurateur tegenkomt op zijn pad en zet hij iedereen aan het denken over de definitie van een echt bijzonder restaurant. Bij Ivy draait het niet alleen om ongelooflijke smaken die van een andere planeet lijken te komen, maar ook om geuren, sensaties in je mond, neus en oren”, oordeelt hoofdredactrice Petra van der Diest in het juryrapport.

De zogeheten spotters van de eetgids vinden het werk van Geurds geen loos moleculair gegoochel. „Hij schuwt geen enkele interessante nieuwe techniek als die kan bijdragen aan nog meer beleving van zijn bezoekers. Hij kan niet alleen fabelachtige piccalillyijsjes maken, maar voert zijn kunst ook door in presentatie, bediening en interieur.”

Op een tweede plaats staat tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht en derde is driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis.

In tegenstelling tot alle andere culinaire eetgidsen in oktober en november, maakt SpecialBite ieder jaar een ranking van bijzonderste restaurants in Nederland. „Natuurlijk moet het eten goed zijn, maar wij gaan ervan uit dat een restaurant pas echt een belevenis wordt als interieur, locatie, sfeer, bediening en publiek ook iets toevoegen. Het is het totaal dat een restaurant bijzonder maakt”, aldus de spotters van SpecialBite.

Het culinair magazine besloot tevens Rotterdam uit te roepen tot culinaire hoofdstad, omdat de stad zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. „Naast klassiekers die het in de Maasstad onverminderd goed doen, zijn er dit jaar veel spannende nieuwkomers. Er verschijnen vooral steeds meer toprestaurants buiten het centrum, op onverwachte plekken, zoals Kwiezien in Katendrecht, Branco in het Oude Noorden en Fred in Kralingen. Bovendien vinden volgend jaar diverse culinaire evenementen plaats in Rotterdam, waaronder het succesvolle Heerlijk Rotterdam.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer