Economie

Brussel komt Nederlandse wijnboeren tegemoet

BRUSSEL (ANP) – Nederlandse wijnboeren mogen toch suiker aan wijn toevoegen om het alcoholpercentage te verhogen. Wel moet het gebruik de komende jaren iets minder, zo heeft Europees Commissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw) maandag voorgesteld aan de EU–landen, die uiterlijk woensdag beslissen.

17 December 2007 16:40Gewijzigd op 14 November 2020 05:23
Nederlandse wijnboeren mogen toch suiker aan wijn toevoegen om het alcoholpercentage te verhogen. Foto ANP
Nederlandse wijnboeren mogen toch suiker aan wijn toevoegen om het alcoholpercentage te verhogen. Foto ANP

De commissaris had aanvankelijk een verbod voorgesteld, omdat het gebruik niet natuurlijk zou zijn. Dat zou een ramp zijn voor de 140 commerciële wijnboeren in Nederland. Het Europees Parlement adviseerde woensdag ook om suiker te houden in wijn.„Het voorstel gaat de goede kant op", reageerde een woordvoerster van minister Verburg (Landbouw). „Maar de komende uren is er nog veel overleg. We moeten zien wat er uiteindelijk op tafel komt te liggen".

Het nieuwe EU–wijnbeleid wil vooral een einde maken aan de jaarlijkse opkoop van circa 1,7 miljard flessen overtollige wijn in Europa.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer