Spaghetti Carbonara
Ingrediënten (voor 2 personen): 250 gr spaghetti, 200 gr gerookt spek of pancetta (in blokjes),60 gr versgeraspte Parmezaanse kaas, 3 eidooiers, versgemalen zwarte peper. Naar keuze: 2 gesnipperde sjalotjes, 1 fijngehakt teentje knoflook, 60 ml slagroom, verse peterselie.
Bereiding: Breng in een ruime pan 3 liter water aan de kook en kook hierin de spaghetti. Bak intussen het spek uit in een hapjespan, fruit eventueel op het einde even de sjalotjes en de knoflook mee. Roer de eidooiers en de kaas door elkaar, voeg flink wat versgemalen zwarte peper toe, en eventueel de room. Giet de spaghetti af, roer hem door het spek in de hapjespan en giet hier het ei-kaasmengsel overheen. Het ei stolt vrijwel direct, snel en grondig omroeren is dus essentieel. Strooi eventueel wat gehakte peterselie over de pasta.