Economie

Kleur moet gezond eten aanduiden

BRUSSEL (ANP) – Simpele groene en rode stippen moeten aangeven of koekjes, kant–en–klaarmaaltijden en andere etenswaren gezond zijn of niet. De huidige tabelletjes en getallen op verpakkingen zijn te ingewikkeld.

12 July 2006 13:08Gewijzigd op 14 November 2020 03:55

Dat vindt een werkgroep van de Europese Consumentenbond, PvdA–Europarlementslid Corbey, diverse supermarktketens, het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid en anderen. De groep vroeg de Europese Commissie woensdag het kleurensysteem in de hele EU in te voeren.„Consumenten willen graag gezond eten", aldus Corbey. „De voorkant van een verpakking moet simpel aangeven of een product te veel vet, suiker of zout bevat".

Met rode en groene kleuren op de voorzijde bleken testpersonen veel gezondere producten te kopen. Een topambtenaar van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, toonde zich woensdag zeer geïnteresseerd in de conclusies.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer