Saus zonder pakje
Titel:
”Sauzen. Van klassiek tot internationaal”
Auteur: Joanna Farrow
Uitgeverij: Tirion, Baarn, 2004
ISBN 90 5855 144 X
Pagina’s: 128
Prijs: € 17,98. Het Tip Culinair-kookboek ”Sauzen. Van klassiek tot internationaal” laat de lezer kennismaken met de vele mogelijkheden die er zijn om gerechten te verfijnen.
Een bijzondere saus kan een gewone maaltijd speciaal maken. Met een zelfgemaakte saus uit dit Tip Culinair-kookboek wordt een simpel stuk vlees of vis al snel een culinair hoogstandje. De klassieke sauzen als hollandaise en béchamel zijn waarschijnlijk wel bekend, maar alle variaties die hiermee mogelijk zijn kunnen toch nog verrassen.
Verder bevat het boek recepten voor ongewone pastasauzen, kruidenboters en zoete sauzen voor desserts. De uitzonderlijke sauzen, zoals de venkel-mascarponesaus voor groente en de geroosterde-auberginesaus voor gevogelte, kosten vrij veel tijd, maar nodigen wel uit tot proberen. Het zijn geen simpele sausjes uit een pakje of een fles, maar voor iedereen die van lekker eten houdt en bereid is daar wat moeite voor te doen, zijn de recepten verrassend en inspirerend.