Economie

Boze beleggers werken aan claim

Een groep beleggers werkt aan een collectieve schadeclaim tegen de DSB Groep van Dirk Scheringa. De beleggers zijn ontevreden over de resultaten van hun investeringen in een leaseproduct.

ANP
10 June 2005 11:32Gewijzigd op 14 November 2020 02:38

Dat zei een woordvoerder van de belangenvereniging Payback vrijdagmorgen. Payback werkt samen met het schadebestrijdingsbureau Beursklacht om de claims voor de rechter te krijgen. Inmiddels hebben circa honderd consumenten zich bij de procedure aangesloten. De woordvoerder van Payback verwacht dat aantal verder zal toenemen.

De ontevreden beleggers ageren vooral tegen het financieel product Hollands Welvaren Select van DSB. De klanten beleggen met geld dat bij DSB is geleend. De aandelen renderen echter onvoldoende om de lening af te lossen, waardoor een restschuld overblijft. Zij voelen zich misleid en slecht voorgelicht.

Een zegsman van DSB wijst erop dat de beleggers direct eigenaar werden van de aandelen. Er is dus geen sprake van koop op afbetaling, zoals in veel gevallen van aandelenlease. „Het komt wel vaker voor dat mensen geld lenen om een mandje aandelen te kopen”, aldus de DSB-woordvoerder. Payback meent dat het desondanks een vorm van aandelenlease betreft.

Volgens Payback stelt DSB „zich niet zo heel gewillig op” bij pogingen om het conflict uit de wereld te helpen. „Ze bieden aan om het contract te verlengen of zetten het om in een doorlopend krediet. Andere vormen van een schikking worden niet geaccepteerd.”

DSB zegt in gesprek te gaan met alle klanten die klachten hebben. Volgens de woordvoerder is het bedrijf zorgvuldig te werk gegaan bij de verkoop van Hollands Welvaren Select. „De mensen zijn goed voorgelicht en we hebben van al onze klanten een risicoprofiel gemaakt. Ook staan alle benodigde handtekeningen onder de contracten.” Volgens DSB is er terughoudend reclame gemaakt voor de beleggingsmethode en heeft de onderneming niet telefonisch klanten geworven.

Belangenclubs van ontevreden beleggers hebben eerder al tegen diverse financiële bedrijven een collectieve procedure aangespannen. Onder andere Dexia, Fortis en Levob werden hiermee geconfronteerd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer