Economie

Werkenden kiezen vaker voor gezonde lunch

De Nederlandse beroepsbevolking kiest steeds vaker voor een gezonde lunch op het werk. Het aandeel van deze bewuste eters is gestegen van 20 tot 23 procent.

Redactie economie
31 May 2005 08:10Gewijzigd op 14 November 2020 02:36

Dat blijkt uit een onderzoek van Market Response in opdracht van cateraar Albron. Het bedrijf verdeelt werkende Nederlanders in vijf groepen: bewuste, mobiele, traditionele en grote eters en lekkerbekken. De bewuste eter is kritisch bij de samenstelling van zijn lunch en kiest vooral producten die gezond zijn. Hij drinkt vaker mineraalwater, vruchtensap en karnemelk.

Bewuste eters zijn vooral te vinden in de financiële dienstverlening en de gezondheidszorg. Mensen die werkzaam zijn in de ict, het transport en de bouw behoren vaker tot de grote eters.

Albron verzamelde de onderzoeksgegevens op de internetsite www.watvooreterbenjij.nl. Ruim 40.000 werkenden vulden de vragenlijst in.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer