Binnenland

Justitie legt pop in bosjes Rotterdams park

Om na te gaan of passanten reageerden, heeft justitie in het Rotterdamse Zuiderpark in december een pop neergelegd in de bosjes. De pop had dezelfde kleding aan als de 36–jarige vrouw die daar in december 2003 dood werd aangetroffen.

ANP
1 March 2005 17:14Gewijzigd op 14 November 2020 02:17

De reacties van de passanten werden op video vastgelegd. Twee mannen hadden de vrouw daar eind 2003 enkele dagen eerder meer dood dan levend achtergelaten, nadat ze haar medicijnen, verontreinigde cocaïne en alcohol hadden toegediend. Dit bleek dinsdag tijdens een pro–formazitting bij de rechtbank in Rotterdam.

De twee verdachten, de 37–jarige M.S. uit Rotterdam en de 26–jarige T.K. uit Capelle aan den IJssel waren niet op de zitting aanwezig. Wel bleek dat S. in januari voor zichzelf belastende verklaringen heeft afgelegd waarin hij volgens de officier van justitie zou hebben toegegeven bij het slachtoffer bewust verontreinigde cocaïne te hebben ingespoten. Ook zouden hij en K. vervolgens 2000 euro hebben gepind met een pinpas van het slachtoffer.

Aanvankelijk werd er vanuit gegaan dat de vrouw een natuurlijke dood was gestorven. Haar lichamelijk conditie was slecht en het was koud. Na haar begrafenis meldde de Capellenaar zich bij de politie en werd het lichaam weer opgegraven. Hierna bleek dat er meer aan de hand was.

De rechter besloot dinsdag op verzoek van de officier van justitie de zaak, waarbij de verdachten moord en diefstal en medeplegen van moord en diefstal ten laste worden gelegd, maximaal drie maanden aan te houden. De zaak is tevens terugverwezen naar de rechter–commissaris.

De reden is dat er meer onderzoek nodig is. Zo wil de officier van justitie nader onderzoek van de foto’s die tijdens de sectie van het lichaam zijn gemaakt en heeft hij een cd–rom aan het strafdossier toegevoegd waarop foto’s staan van het technisch onderzoek ter plaatse. Daar staan ook de opnamen van de pop op.

De advocaat van S. wil een getuige horen die momenteel in Spanje vastzit. Deze Nederlander was omstreeks 6 december 2003 in de woning van S. geweest, de dag waarop het slachtoffer als vermist werd opgegeven. Het verzoek van de advocaat om de videobanden van de verhoren van zijn cliënt te laten bestuderen door een deskundige, wees de rechtbank af. De raadsman twijfelt er aan of de belastende verklaringen van S. wel betrouwbaar zijn. S. is al twintig jaar drugsverslaafd en kan zich, evenals K. niets meer herinneren van wat zich in december 2003 heeft afgespeeld.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer