ConsumentRecept
Geroosterde bospeen: knapperig met een intense smaak

Terug naar de basis is het motto deze zomer. Geen uitgebreide picknickrecepten of creatieve ideeën voor op de barbecue. We houden het dit jaar bij groenten. Juist de soorten die in de zomermaanden overvloedig te krijgen zijn, staan de komende weken in de schijnwerpers. Om te beginnen de bospeen.

Geroosterde worteltjes met aardappeltjes uit de oven. beeld RD
Geroosterde worteltjes met aardappeltjes uit de oven. beeld RD

De zoet-knapperige wortelgroente heeft maar weinig nodig. Bij ons thuis meestal helemaal niks. Bospeen staat hier vaak rauw op tafel, als bijgerecht. Gekookte wortel smaakt minder lekker en is te zacht, luidt het oordeel, zelfs als-ie maar kort in het water gaat. Voor wie van een beetje bite houdt, is bospeen uit de oven een uitkomst. Door de hele worteltjes te roosteren, worden ze zachter dan rauwe wortel maar blijven ze hun knapperigheid behouden. En, het beste: ze krijgen een intense smaak.

Het enige nadeel van het recept is dat de oven ervoor aan moet. Op dagen met lage temperaturen is dat geen probleem. Om de ovenwarmte goed te benutten zou je dan meteen ovenaardappels kunnen maken (zie het recept). En zet op echt hete dagen, als je de oven liever uit laat, gewoon een schaal rauwe bospeen op tafel. Wie dat niets vindt, krijgt de komende weken nog genoeg inspiratie om aan de slag te gaan met andere groenten. Fijne zomer!

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Recept
RDMagazine

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer