Binnenland
Marktplaats haalt advertenties bakfietsen Babboe weg

Marktplaats verwijdert sinds woensdag alle advertenties voor bakfietsen van het merk Babboe van de website. Een woordvoerster van Marktplaats bevestigt berichtgeving hierover door het AD. Op 14 februari werd er een verkoopstop afgedwongen door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) omdat er defecten zijn die gevaar kunnen opleveren.

ANP

„We willen dat aangeboden producten op Marktplaats legaal en veilig zijn”, stelt de woordvoerster. Daarom is in overleg met NVWA besloten dat alle aangeboden advertenties van bakfietsen van Babboe en bijbehorende accessoires te verwijderen, met ingang van woensdag 28 februari. De betreffende gebruikers zijn daarover geïnformeerd. Nieuwe advertenties worden niet meer toegestaan, aldus de woordvoerster.

Het handelsplatform laat verder weten dat er de afgelopen weken steeds meer advertenties verschenen op Marktplaats van elektrische bakfietsen van Babboe. Van 490 advertenties die er stonden voordat Marktplaats besloot over te gaan tot verwijdering, werden er 215 tussen 14 februari en 28 februari geplaatst.

De afgelopen jaren zijn honderden frames van Babboe-bakfietsen gebroken. Afgelopen dinsdag kwam de producent met een terugroepactie voor modellen CITY en MINI. De fabrikant en de NVWA ontraden mensen om op een bakfiets van Babboe te rijden. Volgens de NVWA kunnen frames doorzakken en onveilige situaties opleveren, met ernstig letsel als mogelijk gevolg.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer