Buitenland
Poetin neemt niet deel aan verkiezingsdebatten

Het Kremlin heeft dinsdag gezegd dat president Vladimir Poetin niet zal deelnemen aan verkiezingsdebatten. Volgens een woordvoerder verschilt Poetin „fundamenteel” van andere kandidaten door zijn „zeer drukke presidentiële schema”, melden Russische media.

ANP

„Iedereen kan Poetins uitspraken over alle aspecten van het leven van de Russen vrijwel dagelijks horen”, aldus de woordvoerder van het Kremlin.

Er zijn vier kandidaten geregistreerd bij de Centrale Kiescommissie (CEC). Naast Poetin gaat het om Leonid Sloetski, Nikolaj Charitonov en Vladislav Davankov. Zij spraken allen hun steun uit voor de Russische invasie van Oekraïne.

Het Russische oppositielid Boris Nadezjdin, dat bekend stond als anti-oorlogskandidaat, werd eerder uitgesloten van deelname aan de verkiezingen. Volgens de kiesraad zouden er fouten zijn aangetroffen in de handtekeningen die hij had verzameld om op het stembiljet te komen.

De verkiezingen zijn volgende maand. De verwachting is dat Poetin de streng gecontroleerde verkiezingen eenvoudig zal winnen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer