Voeding voor vrouwen
Titel:
”Vrouw en Voeding”
Auteur: Marjorie Former
Uitgeverij: Inmerc, Wormer, 2004
ISBN 90 6611 080 5
Pagina’s: 142
Prijs: € 13,95. Omdat vrouwen verschillen van mannen heeft Marjorie Former ”Vrouw en Voeding” geschreven. Een prettig leesbaar boekje met een schat aan informatie en lekkere recepten.
Marjorie Formers uitgangspunt bij het schrijven van ”Vrouw en Voeding” was dat vrouwen wel degelijk verschillen van mannen. Zo zijn vrouwen over het algemeen minder fors van postuur dan mannen. Bovendien hebben zij hun maandelijkse perikelen die lichamelijke klachten kunnen geven, maar ook effect kunnen hebben op de psyche.
Moeten vrouwen daarom anders eten dan mannen? Kan een gezonde voeding bijdragen aan het voorkomen of verminderen van blaasontsteking, bloedarmoede, premenstrueel syndroom, botontkalking, overgewicht? Jazeker, en het waarom wordt goed uitgelegd in de diverse hoofdstukken.
Wat hebben vrouwen dagelijks nodig? Is dat alleen de extra behoefte aan ijzer (maandelijks bloedverlies) en aan calcium (grotere kans op botontkalking na de menopauze). Of is er meer? Zijn er momenten waarop bepaalde voedingsmiddelen vervelende klachten kunnen verminderen? Denk aan de juiste vetkeuze, kiezen voor vlees of vegetarisch, afvallen, voeding om je mooi en/of gelukkig te eten, vitamines en mineralen. Elk aspect van voeding komt aan de orde en de hoofdstukken worden steeds afgesloten met een aantal smakelijke, niet te moeilijk te bereiden recepten.