Buitenland
Politie denkt dat man die met bijtende stof gooide in Thames ligt

De Britse politie denkt dat de man die anderhalve week geleden in Londen een bijtende stof over een vrouw en haar kinderen gooide, is overleden en dat zijn lichaam in de rivier Thames ligt, meldt de BBC. Sinds de aanval waren de agenten bezig met een klopjacht op de man, die sinds 31 januari niet meer is gezien.

ANP

De politie heeft geen lichamen gevonden in de Thames, maar zegt dat op bewakingsbeelden te zien is dat de verdachte Abdul Shookor Ezedi na de aanval kilometerslang „doelbewust” op de rivier afliep en dat zijn gedrag veranderde toen hij was aangekomen bij de Chelsea Bridge. Ezedi zou daar hebben geijsbeerd en over de reling van de brug hebben geleund.

De waterpolitie helpt bij de zoektocht naar de man, maar doordat het water momenteel snel stroomt, bestaat de kans dat hij nooit gevonden zal worden, mocht hij daar inderdaad de rivier zijn ingegaan.

Volgens de politie had Ezedi een relatie met de vrouw die het slachtoffer werd van de aanval. Zij ligt nog in het ziekenhuis en verliest mogelijk het zicht aan een oog. De beide kinderen zijn uit het ziekenhuis ontslagen. Ook agenten en omstanders raakten gewond toen ze de vrouw en haar kinderen probeerden te helpen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer