Kerk & religieWekelijkse meditatie
Meditatie: Verwachting die niet beschaamd wordt

Er zijn van die mensen die graag op de achtergrond blijven. Te midden van de schare die met Jezus meetrekt op weg naar het huis van Jaïrus is ook deze anonieme christin. Ze heeft zich voorgenomen om in het verborgen tot Jezus te gaan.

Ds. C. van de Worpen ’t Harde
beeld RD
beeld RD

Zomaar, stilletjes, van achteren even Jezus’ kleed aanraken. Ze heeft van alles ondernomen om genezing te vinden voor haar kwaal. Al twaalf jaar lang is ze ernstig ziek. En nu zoekt ze Jezus. Nergens had ze hulp gevonden. Maar nu gaat ze tot Hem en is ze ons een lichtend voorbeeld. Want het gaat toch niet alleen over die ziekte van deze vrouw. Ook die andere kwaal komt aan het licht.

„Alleen de lege hand van het geloof moeten we overhouden” - Ds. C. van de Worp

Christus wijst ons op dat dodelijke virus van de zonde. Wij vermeerderen dagelijks onze zondeschuld en niemand wordt daarvan echt genezen uit zichzelf of met behulp van mensen. We zijn ten dode opgeschreven. Er is maar één medicijn. Maar dat is bij geen aardse dokter verkrijgbaar. Daarvoor moeten u en ik heel persoonlijk bij Jezus zijn. Laten we dan toch een voorbeeld nemen aan deze bloed vloeiende vrouw. Ga mee in die schare. Maar ga dan ook mee naar Christus. Deze vrouw weet het vast en zeker in het geloof: ik moet bij Jezus zijn en daar zal ik genezing vinden. Ze kent het Medicijn bij uitstek. De van God gegeven Redder: Jezus Christus.

Wilt u, wil jij echt genezen worden: zoek dan Christus. Nee, daar is nog nooit iemand bedrogen mee uitgekomen. Voor deze Christus zijn er geen hopeloze gevallen. Wie in oprecht vertrouwen en geloof tot Hem de toevlucht neemt, krijgt daar nimmer te horen: Ik kan niets meer voor u of jou doen. Dan zegt Jezus: Ik heb alles al voor u gedaan. Waar wacht u dan nog langer op? Dan dient Christus Zich aan op de juiste tijd voor u.
Gedreven door de Heilige Geest, Die haar het enige juiste recept in handen heeft gegeven: het geloof in Christus, gaat deze vrouw heen tot haar Zaligmaker. Een eenvoudig recept. Hier wordt ze geholpen zonder geld en zonder prijs. Velen denken dan: dat kan niets zijn. Nee, laat maar. Ik betaal liever iets meer. We willen het zelf doen.

We laten ons niet uit genade zaligen. Maar daar gaat het dan ook mis. Alleen de lege hand van het geloof moeten we overhouden. Maar dan wel komen in de gelovige verwachting dat Jezus kan en doet wat Hij zegt. Zijn beloften zijn vast en zeker.
Hebt u zo het Woord, het vleesgeworden Woord, leren vastgrijpen, leren geloven? Zo vlucht deze vrouw naar Jezus en draagt haar onreinheid op Jezus over. Hij Die rein is in Gods oog is daar juist voor gekomen. Zo ontvangt ze genezing. Maar Jezus roept haar wel tevoorschijn. Er is immers kracht van Hem uitgegaan en dat geloof mag niet verborgen blijven. Ze moet haar licht laten stralen voor de mensen opdat zij de grote daden Gods zullen opmerken en de Vader in de hemel zullen verheerlijken. Gaat u zo mee in gelovige verwachting naar Jezus. Hij heeft ook voor u het medicijn ten leven. Geloof Hem op Zijn Woord en u ontvangt vergeving van zonden en eeuwig leven.

„Van achteren tot Hem komende, raakte de zoom Zijns kleeds aan.” - Lukas 8:44a

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer