Cultuur & boeken
Judith van Helden schrijft actieboek christelijke kinderboekenweek

Judith van Helden schrijft het gratis actieboek voor de Actieweek christelijke kinderboeken, de christelijke variant van de Kinderboekenweek. Michel de Boer en Leontine Gaasenbeek verzorgen het prentenboek voor de actieweek, die dit jaar wordt gehouden van 2 tot en met 12 oktober.

Van links naar rechts: Leontine Gaasenbeek, Michel de Boer, Judith van Helden. beeld BCB
Van links naar rechts: Leontine Gaasenbeek, Michel de Boer, Judith van Helden. beeld BCB

Dat heeft de Brancheorganisatie voor het christelijke boekenvak (BCB) donderdag bekendgemaakt.

Het thema van de ”Actieweek christelijke kinderboeken” 2024 is ”Lekker eigenwijs!”. BCB sluit hiermee aan bij het algemene thema van de CPNB. De nadruk ligt daarbij op de uniciteit van ieder kind en de ruimte voor kinderen om de wereld op hun eigen manier te ontdekken. Christelijke kinderboeken inspireren daarbij, aldus de BCB.

Het actieboek dat Judith van Helden schrijft is geschikt voor zelf kinderen vanaf 9 jaar. Klanten krijgen het boek gratis bij aankoop van 13,50 euro aan kinderboeken. Van Helden heeft zo’n dertig titels op haar naam staan, waaronder de series ”Maffe meester Daan” en ”De smaakmakers”. De illustraties zijn van Hester van de Grift. Van Helden vindt het „ontzettend leuk” dat ze hiervoor is gevraagd. „Ik hoop dat mijn verhaal veel kinderen laat nadenken over het maken van eigen, wijze keuzes. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar in sommige gevallen is eigenwijs zijn helemaal niet zo verkeerd.”

Michel de Boer en Leontine Gaasenbeek verzorgen het prentenboek voor de actieweek. Gaasenbeek illustreert en schrijft al meer dan tien jaar kinderboeken. Dieren en kinderen zijn daarbij haar favoriete onderwerp. De Boer is behalve uitgever van Buddy Books ook illustrator en schrijver. Kenmerkend voor zijn werk is humor.

Uit onderzoek door BCB blijkt dat de campagne rond het christelijke kinderboek een belangrijke rol speelt in de christelijke boekhandel. „Om die reden waardeert de boekhandel klanten graag met een gratis boek.”

Met het gratis actieboek sluit de Actieweek christelijke kinderboeken aan bij de opzet van de Week van het christelijke boek en bij de algemene Kinderboekenweek. BCB geeft dit jaar voor het eerst zelf het actieboek uit.

Voor het zesde jaar op rij is de naam van Red een Kind verbonden aan de actieweek. Met hun succesvolle spaaractie kunnen scholen tijdens deze week sparen voor kinderen in armoede én voor boeken voor de schoolbibliotheek.

Zie ook: www.actieweekchristelijkekinderboeken.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer