Binnenland
Burgemeester sluit woning Alkmaar na explosie maandag

De burgemeester van Alkmaar sluit een woning in de Noord-Hollandse plaats waarbij maandag een explosie plaatsvond. Aan de Mesdaglaan, waar maandag ook een ontploffing was, komt cameratoezicht.

ANP

Burgemeester Anja Schouten geeft in een brief aan de gemeenteraad aan dat de explosie maandag aan het Ruusbroechof het vierde incident was dat er heeft plaatsgevonden. Schouten schrijft dat ze tot de sluiting van het pand heeft besloten „uit het oogpunt van veiligheid voor de betrokken (buurt)bewoners”.

Het cameratoezicht op de Mesdaglaan moet bijdragen aan het gevoel van veiligheid voor omwonenden, maar kan ook helpen bij het strafrechtelijk onderzoek, aldus Schouten. „De camera staat in de omgeving van waar het incident heeft plaatsgevonden. Voor deze plek is gekozen, omdat het zicht houdt op de gehele buurt waar het incident heeft plaatsgevonden.” Schouten schrijft nog verdere maatregelen voor te bereiden, waaronder een informatiebijeenkomst voor betrokken bewoners.

Maandag waren er in Alkmaar in totaal drie explosies. Ook op de Olieslagerstraat was het raak. In Opsporing Verzocht werd er dinsdag aandacht aan besteed. Er werden onder meer beelden getoond die zijn gemaakt bij twee van de drie explosies.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer