Buitenland
Zeventig doden na instorten goudmijn in Mali

Bij een ongeluk in een goudmijn in Mali zijn zeker zeventig mensen omgekomen, bericht de Malinese staatsradio. Afgelopen vrijdag stortte een tunnel in van de mijn, waar volgens lokale mijnwerkers zo’n tweehonderd mensen aan het werk waren. Onder de doden is volgens de staatsradio een vrouw.

ANP

Het ongeluk gebeurde in de regio Kangaba, in het zuidwesten van Mali. Woensdag meldde het ministerie van Mijnbouw al dat er veertig doden waren gevallen, maar benadrukte toen dat het om een voorlopig aantal ging. De staatsradio is donderdag met een delegatie van de regering meegereisd naar het rampgebied. Volgens mijnwerkers is de zoektocht naar slachtoffers woensdag afgerond.

Mali is een van de armste landen ter wereld, maar ook de grootste Afrikaanse delver van goud. In het land gebeuren vaker ongelukken in goudmijnen door bijvoorbeeld aardverschuivingen. Het is gevaarlijk werk dat door de diepe armoede toch veel mensen aantrekt. Volgens mensenrechtenorganisaties vindt er ook veel kinderarbeid plaats de mijnen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer