Buitenland
Vier doden door brand in ziekenhuis Noord-Duitsland

Door een brand in een ziekenhuis in Noord-Duitsland zijn vier mensen omgekomen. Er zijn ook minstens tien gewonden gevallen. Een deel is volgens de politie ernstig gewond.

ANP

De brand in de stad Uelzen, gelegen in de deelstaat Nedersaksen, brak donderdag om 22.45 uur door nog onbekende oorzaak uit. Het vuur verspreidde zich naar de kamers van patiënten. De hulpdiensten zagen bij aankomst vlammen op de derde verdieping. Ook kwam er toen veel rook vrij.

Het ziekenhuis werd geëvacueerd, terwijl de brandweer ook de brand bluste. Sommige patiënten werden met behulp van ladders uit hun kamers gehaald, aldus Duitse media. Drie slachtoffers overleden ter plaatse, een persoon werd naar een ander ziekenhuis gebracht en overleed daar. Meer dan 140 medewerkers van de hulpdiensten waren ter plaatse.

De autoriteiten onderzoeken de oorzaak van de brand. De schade aan het ziekenhuis wordt volgens de politie geschat op meer dan 1 miljoen euro. Het ziekenhuis meldt dat dat de opname van patiënten tot volgende week vrijdag is opgeschort.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer