Binnenland
Tientallen woningen Maassluis zonder gas en water na lekkage

Tientallen huishoudens aan de Lijnbaan in Maassluis zitten sinds vrijdagmiddag zonder water en gas, nadat bij werkzaamheden in de straat een waterleiding is gesprongen. Bij de pogingen het lek te herstellen ontstond een soort zinkgat en werd de wateroverlast juist groter, vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Ook kwam er water in de gasleiding terecht.

ANP

Voor ongeveer veertig woningen is het water afgesloten en voor ongeveer zestig het gas, zegt de woordvoerder. De huizen hebben wel stroom. Waterleidingbedrijf Evides verwacht dat de woningen voor middernacht weer stromend water hebben. De betrokken bewoners krijgen advies van Evides over wanneer het weer veilig is om het water te drinken. Netbeheerder Stedin schat in dat de gastoevoer in de loop van de nacht is hersteld.

In de straat is een tappunt ingericht, waar bewoners water kunnen halen. Omdat woningen ook zonder verwarming zitten, is een ook opvanglocatie geopend in de Olympiahal, een sporthal in de buurt. Bewoners van de Lijnbaan die het thuis te koud vinden, kunnen daar terecht. De woordvoerder zegt dat geen woningen zullen worden ontruimd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer