Muziek
Documentaire over ”maestro” Ton Koopman in december op NPO 2

Opnieuw verschijnt er een filmregistratie over het leven van dirigent, organist en klavecinist Ton Koopman (79). De documentaire ”Maestro Ton Koopman: Gedreven door muziek” wordt eind december uitgezonden op NPO 2.

Redactie muziek
Ton Koopman met zijn vrouw Tini Mathot. beeld RD, Anton Dommerholt
Ton Koopman met zijn vrouw Tini Mathot. beeld RD, Anton Dommerholt

Dat meldt NPO Radio 4. Voor deze productie volgde Omroep MAX de musicus uit Bussum over de hele wereld: van Japan tot Italië, Spanje en Duitsland. Maar ook is te zien hoe het toegaat in huize Koopman in Bussum, waar Ton Koopman samen met zijn vrouw Tini Mathot al jaren woont en waar hij behalve musicus en echtgenoot ook vader en opa is.

In de documentaire gaat het uiteraard over Koopmans „held” Johann Sebastian Bach, over Koopman als mens en over het feit dat de musicus digibeet is. Volgens de aankondiging is Koopman „een man met een niet-aflatende energie voor al zijn passies”, „bijzonder aardig, bijzonder bescheiden en bijzonder gedreven” en wordt hij „wereldwijd op handen gedragen”.

Al eerder verscheen een vergelijkbare productie over Ton Koopman. Filmmaker Paul Hegeman kwam in 2012 met de film ”Ik wil graag honderd worden. Een jaar uit het leven van Ton Koopman”. Destijds was de musicus 67 jaar oud.

De nieuwe documentaire is te zien op vrijdag 29 december om 20.25 uur op NPO 2.

Meer informatie: www.nporadio4.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer