Donkere wolken pakken zich samen boven koopjesketen Big Bazar
Een verhuurder van een winkelpand in Goes heeft faillissement aangevraagd voor de bekende Big Bazar. Donkere wolken pakken zich steeds meer samen boven de koopjesketen.
Dat bevestigde directeur Joost Konings van Invorderingsbedrijf Amsterdam woensdag na berichtgeving van RTL Nieuws. Dat incassobureau heeft het verzoek namens de verhuurder ingediend bij de rechtbank vanwege achterstallige huur.
De totale huurschuld van Big Bazar voor het pand in Goes komt neer op 20.000 euro, vertelt Konings. Op 29 augustus vindt bij de rechtbank in Amsterdam de zitting plaats, al hoopt Konings dat Big Bazar voor die tijd met het geld over de brug komt. „Maar tot nu toe is nog niet gereageerd”, moet hij toegeven.
De winkelketen heeft eerder al laten weten moeite te hebben om de financiële lasten te dragen, maar zegt maatregelen te treffen om de kosten te verlagen. Big Bazar wijt de problemen aan de hevige stijging van de energieprijzen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Daardoor geven bezoekers van de winkels, ruim 120 in totaal, volgens Big Bazar minder uit dan voorheen.
De verhuurder in Goes is echter niet de enige die wacht op zijn huur. Zo kwam in juli aan het licht dat twee Big Bazar-filialen in Noord-Holland hun deuren moesten sluiten wegens huurachterstanden. Ook zouden er achterstanden zijn in Vlaardingen en ‘s-Gravenzande. Een filiaal in Beverwijk moest op last van de rechter worden ontruimd, nadat bijna 50.000 euro aan huur niet was betaald.
De rechtbank in Leeuwarden heeft Big Bazar ook veroordeeld: een vestiging in die stad moet worden ontruimd vanwege een huurachterstand van ruim 41.000 euro. Dat moet uiterlijk eind augustus gebeurd zijn, anders hangt Big Bazar een dwangsom boven het hoofd van 5000 euro voor iedere dag of dagdeel dat het pand niet ontruimd is na de deadline.
Een filiaal van Big Bazar in Alphen aan den Rijn. De winkelketen bevestigde vorige maand al moeite te hebben om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Nu stapt een verhuurder naar de rechter. beeld ANP, Robin van Lonkhuijsen