Muziek
Cd centraal: Eric Koevoets met een-na-laatste deel van Bachintegrale

Eric Koevoets werkt aan een integrale opname van Bachs orgelwerken op moderne orgels. Afgelopen najaar kwam deel 10 uit.

Redactie muziek
beeld RD
beeld RD

Op deze dubbel-cd bespeelt Koevoets (55), die in Dordrecht woont en sinds 2007 als dirigent-organist verbonden is aan de Sint-Lambertuskerk in Rotterdam-Kralingen, twee orgels: het Verschuerenorgel in de Sint-Catharinakerk in Eindhoven en het Pelsorgel in de Sint-Antoniuskerk in Dordrecht.

In Eindhoven vertolkt hij de grote koraalbewerkingen uit de zogenoemde Grote Orgelmis (Clavier-Übung III, BWV 669-689) van Bach. In Dordrecht speelt hij de kleinere koraalbewerkingen uit deze Grote Orgelmis, aangevuld met enkele andere koraalbewerkingen en vrije werken.

Koevoets brengt de muziek van Bach bewust op moderne orgels, „omdat hij wil uitdragen dat de inhoud en kwaliteit van al deze composities veel verder reiken dan alléén hun historische context, hoe fenomenaal Bach’s werk op oude orgels ook klinkt en daar ook zonder meer thuis hoort”, stelt hij op zijn website. Op zijn Facebookpagina meldt hij dat volume 10 in deze reeks het een-na-laatste deel is.

Bach complete organ works on modern organs – Eric Koevoets – Volume 10; Swell Recording (SWCD 2018); 2-cd; € 15,-; bestellen: erickoevoets.nl

"Christ, unser Herr, zum Jordan kam", BWV 684
Fughetta super "Allein Gott in der Höh sei Ehr", BWV 677

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
CD centraal

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer