Vluchtelingenstroom biedt ook zendingsmogelijkheden

Palermo, november 2015. Deze oude Siciliaanse stad was onze uitvalsbasis tijdens een kort bezoek aan enkele vluchtelingenkampen op Sicilië. Het Italiaanse eiland is een toevluchtsoord voor veel Afrikaanse vluchtelingen, na hachelijke bootreizen. Maar vinden zij daar ook de enige Toevlucht?


De grote stroom van vluchtelingen, die nog altijd niet is opgedroogd, geeft niet alleen problemen voor Europa. Opmerkelijk is juist ook dat er onder vluchtelingen veel geopende deuren gevonden worden voor de boodschap van Gods Woord. Er is, ook onder moslims, een bereidheid om een Bijbel aan te nemen, om te luisteren naar een korte meditatie.

De Gereformeerde Bijbelstichting zet zich vanaf haar ontstaan (1966) in voor twee doelstellingen: Ten eerste richt zij zich op het behoud van de Bijbel in de Statenvertaling. Ten tweede draagt zij bij aan het vertalen en verspreiden van Bijbels in andere talen, in betrouwbare vertalingen. Dankzij een trouwe achterban kunnen wij jaarlijks tienduizenden Bijbels ter beschikking stellen. Meer informatie over ons doel en werk vindt u op onze website, www.gbs.nl.

Door middel van het breed gelezen kwartaalblad StandVastig houden we onze donateurs op de hoogte van het bijbelverspreidingswerk in binnen- en buitenland. Ook bevat dit blad uitleg bij door lezers gestelde vragen over de Bijbel(tekst), historische informatie over bijbelvertalen en bijbelvertalingen, en een uitgebreide rubriek voor kinderen – met puzzels en een verhaal.

Ontvang twee proefnummers
Vraag hier vrijblijvend twee gratis proefnummers van StandVastig aan. Vermeld daarbij: ‘actie RD’. Wilt u direct donateur worden? Dat kan al voor €2,50 per jaar. Ga daarvoor naar het aanmeldformulier. Uw interesse en steun stellen wij zeer op prijs!